Na 24000 kilometer: pauze - Reisverslag uit Sault Ste. Marie, Canada van Hetty Vollenbroek-Janssen - WaarBenJij.nu Na 24000 kilometer: pauze - Reisverslag uit Sault Ste. Marie, Canada van Hetty Vollenbroek-Janssen - WaarBenJij.nu

Na 24000 kilometer: pauze

Door: Hetty

Blijf op de hoogte en volg Hetty

27 Augustus 2014 | Canada, Sault Ste. Marie

We hebben in Sault Ste. Marie bij onze nieuwe vrienden Fern en Marilyn (zie verslag van eind mei) de auto een grote schoonmaakbeurt gegeven. Henk heeft alle wielen gedemonteerd en nog zeker tien kilo klei van de Dempster Highway onder de auto gevonden. Hij ontdekte toen tevens dat een van de banden gescheurd was, een scheur van ongeveer 30 mm lang en 15 mm diep in het loopvlak. Gelukkig hebben we reservebanden bij ons, dus dat probleem is direct verholpen. Ook vond hij een beginnende lekkage in de dieselolieleiding. Dat is veroorzaakt doordat deze leiding schuurde tegen de hogedrukleiding van de lieren. Zo moet je toch altijd maar weer opletten en alles controleren, dat blijkt wel weer. Gelukkig heb ik een zeer oplettende man, die alles weer onder controle heeft en dat geeft een goed gevoel. Fern en Marilyn zijn erg gastvrij en we mogen logeren in hun gastenverblijf, waar we graag gebruik van maken. Heerlijk, even gewoon onder de douche en ’s nachts naar het toilet zonder over Henk heen te moeten kruipen.

We zijn steeds van plan geweest om ergens midden in onze reis even een korte pauze in te lassen. Een half jaar weg is een lange tijd en soms zijn er gewoon dingen die je thuis wilt of moet doen, daar aan de overkant van de grote plas. Daarna zullen we onze reis weer vervolgen. Nu is het dan zo ver: ik heb een vlucht geboekt naar Nederland voor a.s. vrijdag. Dus nu kuieren we richting Toronto om vrijdag te gaan vliegen. Als we in Toronto zijn, hebben we 24.000 kilometer gereden sinds we in Canada zijn aangekomen.

Gek idee, om volgende week weer thuis te zijn.
Netherlands, here we come…..

• 28 Augustus 2014 - 08:33

Piet En Marian:

Fijn om jullie weer terug te zien

• 28 Augustus 2014 - 08:42

Hetty:

Goeie reis naar huis en snel weer terug ;-)

• 28 Augustus 2014 - 10:52

Moniek:

La la, eerste couplet,...ik heb een potje met vet,...
    Een hele gezellige reis terug.
    Ik hoop jullie gauw weer te zien of te spreken.
    We hebben veel regen gehad.Maar volgende week krijgen we fraai na-zomerweer .20 -25 ℃
    Groetjes Moniek.

• 29 Augustus 2014 - 18:05

Chris Elzinga:

We saw your camper in Wasaga Beach at the Walmart! Looks like you are having an incredible adventure! Enjoy your time in Canada!

• 30 Augustus 2014 - 19:45

Erny:

Goeie reis! Hoop dat jullie nog kunnen wennen!
    Liefs Erny

• 19 September 2014 - 14:55

Ploon Van Schie:

Ik heb zoveel mogelijk jullie reis gevolgd.Wat een belevenis.Geweldig.

Morgen is de verjaardag van je vader.Van harte gefeliciteerd

Een goeie terugreis en hopelijk weer eens tot ziens.

Groetjes uit Erica,Ploon