Ik zag twee beren! - Reisverslag uit Watson Lake, Canada van Hetty Vollenbroek-Janssen - WaarBenJij.nu Ik zag twee beren! - Reisverslag uit Watson Lake, Canada van Hetty Vollenbroek-Janssen - WaarBenJij.nu

Ik zag twee beren!

Door: Hetty

Blijf op de hoogte en volg Hetty

23 Juni 2014 | Canada, Watson Lake

22 juni, Summit lake

We hebben gisteren de eerste beren gezien. Ik merkte al op dat het landschap zo veranderde en dat er veel minder dorpjes zijn. Gisteren zagen we dus de eerste beren. Eerst zag ik er een, die Henk niet zag. Toen andersom, toen ik even mijn ogen dicht had gedaan, toen zag Henk er een. Ze stonden gewoon langs de kant van de snelweg. Zwarte beren.

Toen we onderweg stopten bij een uitkijkpunt, stond daar ook een waarschuwing voor ander wild. Met name voor bisons, die staan ’s nachts blijkbaar regelmatig op de rijweg. Gelukkig rijden we niet ’s nachts en bovendien wordt het hier nauwelijks donker. Je wilt geen aanrijding hebben met zo’n kolos. Wij zitten in de Bigfoot vrij hoog, dat scheelt, maar ik hoorde van aanrijdingen met een eland waarbij zowel de bestuurder als de eland het loodje legden. Er zitten hier ook nog lynxen, wolven, vossen, herten en ook de kleinere dieren die wij wel kennen uit het bos, zoals konijnen en eekhoorns. Ik hoop er een aantal te kunnen fotograferen, maar dat is dan geluk hebben. Meestal zie je ze in je ooghoeken als je met 100 kilometer over de highway rijdt.
De Alaska Highway is de grote doorgaande route. Iedereen die we onderweg tegenkomen gaat dus ook naar Alaska, of komt er net vandaan. Het is nog 2500 kilometer. Nog een dag of 5, waarschijnlijk.
We hebben overnacht op een soort gemeentelijke camping. Hier in de bergen kun je nauwelijks een goede plek vinden om te overnachten. Dat was helemaal geen ramp: de camping lag aan een schitterend meertje, tussen de bergen, een schitterend uitzicht. Het is niet zo druk, dus niet constant aanloop. Heerlijk! Om half 9 kwam de beheerder even om het campinggeld te innen. 16 dollar, dat is een redelijke prijs.

23 juni
O, beren! Geweldig, ze zitten gewoon gezellig langs de kant van de weg. En prachtige vergezichten. Onbeschrijflijk mooi…..

• 23 Juni 2014 - 22:25

Hetty:

Prachtige plaatjes! Die beer is natuurlijk een geocache aan het zoeken, snap dat dan!!!

• 23 Juni 2014 - 22:58

Cecile:

Geweldig om mee te maken! Niet op de tv, maar zo dichtbij in een prachtig natuurgebied. Ik ben benieuwd welke dieren jullie nog meer tegen zullen komen.

• 25 Juni 2014 - 20:46

Gonnie:

Wat een geweldig landschap, prachtige foto's!